promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Pixel

amerikai sci-fi vígjáték, 106 perc, 2015
01

rendező: Chris Columbus
forgatókönyvíró: Timothy Dowling, Tim Herlihy. Patrick Jean, Adam Sandler
szereplők: Adam Sandler, Peter Dinklage, Kevin James, Michelle Monaghan

Hol van az a Chris Columbus, aki a Reszkessetek, betörőket rendezte? Sok érdekes dologba futott már bele az öreg, most a Pixel lesz a következő dobása. Földünket a tér idő eltolódás miatt gyerekkorunk kedvenc játékai támadják meg, PacMan vagy Donkey Kong, de a Tetris elemek is színesítik majd a 3D-s palettát. Adam Sandler mélyrepülése nem tudom mennyit nyomhat majd a filmen, és az egyre fárasztóbb Kevin James, akitől még mindig csak a Férjek gyöngye sorozatot tudom felsorolni pozitívumként. De itt lesz a Trónok harcás kedvenc törpénk, Peter Dinklage is. A Pixel fárasztó és szórakoztató film is lesz egyben, nyugodtan próbáljuk be, de csak 3D-s szemüveggel.

Kinek?

- A 3D elvakult híveinek.
- Aki még a rossz filmjei ellenére is bízik Adam Sandlerben.

Akihez beszél a föld

ausztrál-török-amerikai háborús filmdráma, 111 perc, 2014
02

rendező: Russell Crowe
forgatókönyvíró: Andrew Knight
szereplők: Russell Crowe, Jai Courtney, Cem Yilmaz, Isabel Lucas

Az Ausztráliában felnőtt Russell Crowe rendezőként is debütál, és közel áll majd a szívéhez ez az alkotás. Remélhetőleg nem lesz olyan száraz ez a film, mint amilyennek elsőnek tűnik. Száraz, mint a föld. Az első világháború végén járunk, és három ausztrál fiú nem tért haza a gallipoli hadjáratból, apjuk pedig elindul Törökországba, hogy hazahozza holttestüket, ám ebben hol az elesettek exhumálását végző angol hadsereg, hol az egykori ellenfelek akadályozzák, majd kitör a görög-török háború, és ez sem segít. Hősünknek azonban karizmatikus megjelenésén túl van egy titkos fegyvere: mivel odahaza a száraz Ausztráliában kútásóként és vízkeresőként dolgozott, tényleg beszél hozzá a föld, és megérzi, az adott helyen mi történt.

Kinek?

- Aki szerette a Kapitány és katona lassúságát.
- Crowe elvakult híveinek. 

Papírvárosok

amerikai romantikus film, 105 perc, 2015
03

rendező: Jake Schreier
forgatókönyvíró: Scott Neustadter, Michael H. Weber
szereplők: Nat Wolff, Cara Delevingne, Halston Sage, Cara Buono

Ez a film a tiniszerelemről szól, de nem a hagyományos módon. Amikor eljutott hozzám a történet, rögtön ezt a kérdést tettem fel: Mivan? A lúzer Quentin óvodás kora óta odavan a környékükön lakó csajért, és már megszokta, hogy az tudomást sem vesz róla, ám Margo egy éjjel bemászik a szobájába - méghozzá teljes nindzsa felszerelésben, és ráveszi a srácot, hogy segítsen neki bosszút állni a volt pasiján. A páros nekivág az éjszakának és nyomukban kompromittáló fényképek, vazelinnel bekent kilincsek és leborotvált szemöldökök maradnak. Érdekes lesz? Igen, az.

Kinek?

- Akik fel akarnak készülni, milyen egy furcsa csajjal randizni.
- Bosszúra éhes tiniknek sok tippet adhat a film. Pl. leborotvált szemöldök.

Münó, a holdbéli manó

francia családi animációs film, 85 perc, 2015
04

rendező: Alexandre Heboyan, Benoît Philippon
forgatókönyvíró: Jérôme Fansten, Benoît Philippon
szereplők: Michael Gregorio, Omar Sy, Izia Higeli

Ez a Münó nagyon hasonlít az Avatarra, mármint kinézetre. Olykor elcsépelt, néha meg gyönyörű animációkkal fog dolgozni a film, de mivel francia, így nem fog eljutni túl sok moziba. Például a legtöbb pláza nem fogja az idejét pazarolni rá, viszont kiváló kikapcsolódás lehet a gyerekeknek, ahol vetítik majd. Hőseink az ellopott Nap és Hold irányába erednek, ahol mindenféle veszély leselkedik rájuk a rejtélyes világban. Izgalmas útjuk során megannyi különös, ismeretlen lénnyel kell megküzdeniük, miközben felfedezik bolygójuk lenyűgöző helyeit.

Kinek?

- Családi matinéra vágyóknak.
- Akik szerint a francia animáció is lehet jó.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás