Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Brutális titkot őriz a Nap? A szakértők döbbenetes vizsgálat eredményeiről számoltak be

Brutális titkot őriz a Nap? A szakértők döbbenetes vizsgálat eredményeiről számoltak be

Tech & Tudomány

Brutális titkot őriz a Nap? A szakértők döbbenetes vizsgálat eredményeiről számoltak be

Tech & Tudomány

Promotions 04:34

Az elméleti feltételezés megdöbbentő vizsgálatokat produkálhat.

A Live Science cikke alapján a Rakéta számolt be részletesen egy nagyon érdekes vizsgálatról, amelyben bizony a szakértők már-már a tudományos-fantasztikus filmekből merítettek ihletet. Szóval létezhet-e valamiféle kozmikus hálózat a világűrben, amelynek fő komponensei a csillagok? Szabadabb nyelvezettel úgy is fogalmazhatnánk a kérdést, hogy létezik-e valamiféle világok közötti internet?

És rögtön egy új fogalommal kell megismerkednünk, a gravitációs lencsével, amelyről már 100 évvel ezelőtt is beszéltek tudományos berkekben. A jelenség egyfajta szuperlencse tulajdonságokkal ruházza fel a nagy tömegű objektumok bizonyos környezetét, ahol a fény útja elgörbül.

A gravitációs lencsék segítségével pedig elképesztő messziségben lévő objektumok is szuperrészletességgel látszódnak. igazából valamiféle kozmikus nagyítóról van szó tehát, amely a Napunknál is megtalálható.

A jelenség pedig arra is alkalmas, hogy akár üzeneteket is továbbítson nagyon távoli helyekre a világűrben. Így pedig még az is megeshet, hogy egy rendkívül fejlett civilizáció akár ezekbe a pontokba szindákat is telepíthet, vagyis létre tudna jönni az űrinternet. A kutatás során most azt vizsgálták meg, hogy érzékelnek-e rádiójeleket ezekben a pontokban. Rövid ideig vizsgálták csak a jelenséget, és egyelőre nem találtak semmit, de ez egy merőben új vállalkozás volt arra, hogy idegen civilizációk jeleit kutassák a világűrben.

Borítókép: Profimedia - illusztráció