promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Iszonytató, mit találtak egy férfi herezacskójában
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Azért fordult egy férfi orvoshoz Indiában, mert fájdalmat érzett a nemi szervében. Ami a vizsgálatok után kiderült, teljesen ledöbbentette. 

Egy hónapon át megkeserítették egy 26 éves indiai férfi életét az apró férgek, amelyeket aztán a herazacskójában találtak. A férfi fájdalmat érzett a nemi szervében és lázas is volt. Miután nem szűnt meg a fájdalom, végül úgy döntött, orvoshoz fordul, ezután pedig elképesztő dolgok derültek ki.

Az ultrahang után aztán megtudták, hogy a férfi herezacskójában a Wuchereria bancrofti nevű féreg egyedeit találták meg. Az élsőködő alapvetően trópusi területeken található és akár nyolc évig is életben maradhat. Gyorsan szaporodik és vándorolni is tud a testben, amelynek következtében gyulladást, vagy akár duzzanatot, testi fogyatékosságot okozhat - írja cikkében a Live Science

A férgek amikor a nyirokerek belsejében felnőttekké válnak, párosodnak egymással, és mikrofiláriáknak nevezett, vonagló - avagy táncoló - utódokat hoznak létre, amelyek aztán tovább vándorolnak a testben. Nyirokcsomó-filariasis néven ismert gyulladásos betegséget okoznak, amely a lábak, a karok, a mellek és a nemi szervek súlyos duzzadását okozhatja.

A táncjel az élő férgek hullámzásait jelképezi, amelyek a nyirokcsatornákba vándorolnak, ami a csatornák kitágulását okozzák"

- fogalmaztak a tanulmányban az orvosok. Írtak arról is, hogy bár egyes esetekben műtétre van szükség a férgek eltávolításához, a dietil-karbamazin parazitaellenes gyógyszer három hetes kúrája a fentebb említett fiatalembernél szerencsére elpusztította a férgeket.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás