promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Két hete járkálnak tökéletes körben a zombi bárányok, a tudósok sem találnak magyarázatot a kórra
Borítókép:  youtube.com/World News (screenshoot)
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Észak-Kína mongóliai régiójában különös kór ütötte fel a fejét. Több tucat bárány sétálgat körbe-körbe mindenféle ok nélkül.

A biztonsági kamera rögzítette a különös eseményt, a felvételen az látható, ahogyan a bárányok bizarr módon folyamatosan menetelnek az óramutató járásával megegyező irányban, szinte tökéletes körben egy farmon. Néhány juh a körön kívülről szemléli az eseményeket, míg mások időnként mozdulatlanul állnak középen.

A furcsa jelenetről készült videót szerdán tweetelte a People's Daily magazin, amely arról számolt be, hogy a juhok tökéletesen egészségesek, és a viselkedés oka továbbra is rejtély a szakértők számára is.

A juhtulajdonos azt állította, hogy a forgás először néhány birkával kezdődött, de később az egész nyáj csatlakozott. Igaz, hogy a gazdaságban 34 juhkarám található, de csak az egyik – a 13-as számú – karámban lévő juhok viselkednek zombiként.

November 4. óta mozgásban vannak. Nem világos, hogy megállnak-e enni vagy inni.

Egyes állatorvosok azt feltételezik, hogy a juhok viselkedését a Listeriosis nevű bakteriális betegség okozhatja - más néven a „köröző betegség".

Kezdetben a megfertőződött állatok depressziósak és zavartak. Elbújnak a sarkokban, vagy köröznek. A járványok általában a rossz minőségű táp következtében fordulnak elő, azonban a juhoknál és kecskéknél a halál általában a tünetek észlelését követő 24-48 órán belül következik be, és ezek a juhok már két hete köröznek.

[[kod1]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás