promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A NASA szerint létezik a 10. bolygó, amely a Föld pusztulását okozhatja a jóslat alapján?
Borítókép:  Illusztráció / Pixabay
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Korábban a NASA is megerősítette, hogy nagyon is elképzelhető, hogy létezik egy rejtélyes bolygó, amely a Naprendszerünkben bújkál. A történet zord különlegessége, hogy ősi sumér próféciák szerint ez a planéta okozza majd a civilizációnk kipusztulását. 

Kétségtelen, hogy a Naprendszer, a Tejútrendszer és az univerzum is megannyi felfedezetlen rejtélyt hordoz magában, amit ép ésszel fel sem tudunk fogni. Napról napra új galaxisokat, bolygókat találnak a tudósok, amelyek esetében a tű a szénakazalban kifejezés is enyhe. Arról azonban egy ideje már vitatkozik az űrkutatás és a csillagászat is, hogy egy tizedik bolygó is létezhet-e a Naprendszerünkben, amelyet már előre Nibiru névre el is kereszteltek.

A NASA által anno "Planet X"-nek hívott bolygó a Neptunon túl keringhet, és tavaly egy tudós úgy nyilatkozott, hogy évek kérdése, és felfedezhetjük teljes bizonyossággal. A Nibirut először William Pickering és Percival Lowell matematikai számításai alapján valószínűsítettek. Miközben a Naprendszer bolygóinak mozgását vizsgálták. Úgy vélték, hogy a kutatási eredmények alapján léteznie kell még egy jelentős méretű (a Föld méretének tízszerese) bolygónak is. 

1992-ban ezeket a kutatásokat cáfolták, az adott kor mérési eszközeinek pontatlanságára fogták a malőrt, és úgy tűnt, mégsem létezik a Nibiru. Későbbi kutatások alapján azonban feltűnt a NASA honlapján is a "Planet X" rejtélye. Ezen a ponton érkezett a történetbe a sumérok kísérteties jövendölése. A Krisztus előtti időkben élő mezopotámiai nép több ízben is jóslatokat tett az emberiség jövőjére nézve. 

Az egyik hasonló így szólt:

Marduk csillaga, azaz a Nibiru fogja az emberi civilizáció végét, pusztulását jelenteni. 

Az utóbbi években rengeteg cikket lehetett olvasni egy esetleges Föld-Nibiru összeütközésről, amely még akár igazzá is tehetné a jövendölést. Tudósok azonban cáfolták  ezt az elméletet, hiszen még magát a bolygót sem fedezték fel teljes bizonyossággal, tehát az, hogy nem tudnánk egy esetleges ütközéses veszélyről, az kizárható. Sokan összefüggésbe hozták a Nibirut a 2012-es világvége összeesküvés-elmélettel kapcsolatban is. 

Az valós igazság a Nibiruról egyelőre ködbe burkolózik. Reméljük, hogy az elkövetkezendő években többet is megtudhatunk a titokzatos bolygó létezéséről. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás