promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
10 másodpercig nézd ezt a TikTok-videót, és hátborzongató, amit utána látni fogsz magad körül
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Valóság, amit látsz, vagy pusztán megtévesztés? Annyira profi módon tudják már manipulálni az agyunkat, hogy lassan azt sem tudjuk, mi az igaz, és mi nem.

Folyamatosan bombáznak minket érzékszerveinkre ható információkkal, már lassan a teljes reklámipar is erre épül és manipulál minket. Már a művészet is alkalmazni kezdte a 3 dimenziós festményeikben az illúziót.

Forrás: profimedia

Az agyunk nem mindig egyformán dolgozza fel a látottakat és a kapott információkat. A látottak nagy részét az agyunk kiszűri, mielőtt még tudatában lennénk. Ezért tudunk egyszerre járni és beszélni anélkül, hogy minden egyes lépésre vagy szóra kellene összpontosítanunk. Agyunk a korábbi tapasztalatai alapján folyamatosan kalkulációkat tesz a körülöttünk lévő világról.

Ez azt jelenti, hogy ha valami nem egyértelmű, vagy hiányos abban, amit látunk, az agyunk bizony azt kiegészíti.

Forrás: profimedia

Néha azonban az agyunk hibákat követhet. Ez illúzióhoz vezethet, ahol olyasmit látunk, ami valójában nincs is ott. Az illúziókat sokféle dolog hozhatja létre, beleértve videókat, képeket.

A legtöbb illúzió ártalmatlan, és még szórakoztató is lehet. Mint például ez a TikTok videó, amiben, ha a kék szemet nézzük 20 másodpercig, majd bárhova nézünk magunk körül, egy képre vagy adott tárgyakra, minden mozogni kezd körülöttünk.

@themagicmatt Stare deep into the blue eye #illusion#trythis (ib: @The Card Guy original sound - TheMagicMatt
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás