promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mintát vettek egy BKK-automata kijelzőjéről, hátborzongató dolgokat találtak
Borítókép:  Illusztráció / Pixabay
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A népszerű TikToker ezúttal egy BKK automata kijelzőjét vizsgálta meg közelebbről.

Plantprotecting Rita több mint 78 ezer követővel rendelkezik TikTokon, és ékes példája annak, hogy ezen a platformon is rengeteg a hasznos, tanulságos tartalom, ha azt a megfelelő helyen keressük. Rita növényorvos, PhD hallgató, aki különböző kísérleteket végez és fajokat mutat be az oldalán, nem utolsó sorban pedig igazi lepkeszakértő.

Egyik legújabb videójában egy hátborzongató és érdekes kérdéskört boncolgat:

"Vajon milyen és mennyi baktériumot találhatunk egy BKK-automata kijelzőjén?"

Talán mindannyian ismerjük azt az érzést, amikor a reggeli kávé után felkapjuk a cipőnket és loholunk, hogy elérjük azt a metrót, amivel még éppen nem késünk el a munkahelyünkről. Ezután kiderül, hogy sajnos lejárt a bérletünk, vagy éppen nincs több vonaljegyünk. A koronavírusos évek után nem szívesen, de kénytelenek vagyunk beállni a BKK automaták kígyózó sorába, és minél gyorsabban elvégezni a jegyvásárlást, miközben egy turistacsoport türelmetlen tagja már a nyakunkba liheg.

Igyekszünk minél kevésbé, szinte csak a levegő molekuláinak a segítségével megérinteni a kijelzőt – amit előttünk feltehetően több tízezren nyomogattak bőszen az utolsó letisztítása óta –, de sajnos nem reagál megfelelően, így mindenképp hozzá kell érnünk többször is a kijelzőhöz. Ha te is olyan vagy mint én, és elgondolkoztál már azon, hogy mennyi baktérium és gomba lakozhat a kijelzőkön, Ritától most megkaphatod a választ.

Eleinte még csak néhány apró baktériumkolóniát látott a TikToker, emellett egy-két gombateleppel is gazdagodott a minta. A második napra ténylegesen beindult a "Rémálom a BKK-automatában" című film, ugyanis a baktériumok és a gombatelep is látványosan elkezdett nőni, szaporodni. Az utolsó napon Rita csak úgy fogalmazott, hogy teljesen eluralkodott a káosz.

Érdemes megtekinteni a videót:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás