promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Feltárul az egyiptomi piramisok „sötét” titka, az igazság sokkal meghökkentőbb a valóságnál
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mostantól kicsit máskép fogsz ránézni a gigászi monstrumokra.

Valószínűleg az egyiptomi piramisok mindig az érdeklődés középpontjában lesznek, hiszen látványuk lenyűgöző, gigászi alakjuk vonzza a tekintetet, építésük körülményeire pedig talán sosem tudjuk meg a végső választ, bár a tudomány emberei mindig tudnak újat és érdekeset mutatni. Igazából amellett, hogy valójában milyen célból építették ezeket, és valójában hogyan is húzták fel a lenyűgöző építményeket, talán van egy még sokkal izgatóbb kérdés is.

Vajon hogy néztek ki ezek a gigantikus építmények a fénykorukban, úgy mint ma?

A válasz nagyon izgalmas, és még annál is érdekesebb, amilyennek elsőre ígérkeik. A piramisok ugyanis úgy égtek bele a retinánkba, mint homokszínű, csúcsos épületek, amelyek szinte teljesen beleolvadnak a sivatagba, egy színűvé váltak azzal, vagy már a legeslegeelején is épp így néztek ki. A válasz azonban az, hogy nem. Ám a szakértők, tudósok elmondták az igazságot, azt, hogy igazából vakító hófehérek voltak, csillogásuk pedig már messziről tekintélyt sugallt.

Mára ugyan már hiányzik róluk ez a réteg, de tudjuk, hogy korábban fényesre csiszolt mészkőtömbök borították az építményeket. Sőt, a piramisok csúcsa még aranyborítást is kapott. Korabeli beszámolók szerint lenyűgöző látvány volt ezt messziről megcsodálni.

Később ezeket elhordták, Kairó egyes épületein, például a mecseteken azonban még megtalálhatók belőlük darabok. Valahogy így nézhettek ki fénykorukban a piramisok Egyiptomban:

(Forrás: Index)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás