promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes: rejtélyes kék dolgot találtak a kutatók a tenger mélyén, videó is készült róla, de egyelőre nem tudják, hogy mi lehet az
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A szakértők egyelőre nem tudják, hogy mit is találtak pontosan.

Valószínűleg az elkövetkező években is a tengerek mélye lesz az a hely, ahol az ember folyamatosan új állat- és növényfajokra bukkanhat. A vizek mélye ugyanis elképesztő érdekességekkel van tele, a kutatók pedig nem győzik bemutatni a legújabb felfedezéseiket. Most éppen a Karib-tenger tanulmányozása során bukkantak a tudósok egy olyan organizmusra, amellyel még ez előtt sosem találkoztak. A tenger fenekét most egy távirányítású csúcsszerkezettel világították át a szakértők.

A most frissen felfedezett organizmus zselés állagú, és kék színű.

Egyelőre annyit tudtak megmondani róla biztosan, hogy nem kőről van szó. Lehetséges, hogy korall, szivacs vagy egy zsákállat, amellyel korábban még sosem találkoztak, még sosem készült róla felvétel. Az expedíció, amelynek keretében a rejtélyes organizmus megtalálták, amúgy a Voyage to the Ridge 2022 névre hallgat, a kutatást pedig a Nemzeti Óceán- és Légkörkutató Hivatal (NOAA) végzi a területen.

A most megtalált organizmus a tenger fenéken él, 400-600 méterrel a vízfelszín alatt, méghozzá a Virgin-szigeteknél. A Qubit a LiveSciencere hivatkozva azt írja, hogy a faj azonosítása egyelőre felvételek alapján történik, de ha zsükség lesz rá, mintavételre is sor kerül majd a jövőben.

Íme a rejtélyes organizmus:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás