promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes felvétel: a tenger mélyén olyan dologra bukkantak a szakértők, amelyre emberi ésszel nincs magyarázat
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nincs magyarázat egyelőre arra, hogy mi találtak.

Talán a tenger mélye az a tiokzatos birodalom a Földön, amelyet az emberiség még csak nagyon kicsit ismer, így pedig bármikor érhetik meglepetések a szakértőket és a tudósokat. Most például az amerikai Nemzeti Óceán‑ és Légkörkutatási Hivatal, vagyis a NOAA munkatársai bukkantak olyan különös dolgokra a víz mélyén, amelyre egyelőre még nem találtak magyarázatot - írja a CNET nyomán a 24.hu.

A szakértők az Atlanti-óceán fenekén találtak lyukakat, amelyek teljesen szabályosan ismétlődnek egymás után.

Az Okeanos Explorer kutatóhajó szakértői éppen a Közép-Atlanti-hátságnál végeztek kutatásokat, hogy feltérképezzék a helyi korall- és szivacskolóniákat, amikor a különösen rejtélyes lyukakat meglátták. A kutatóhajó legénysége amúgy élénk közösségi média jelenléttel rendelkezik, gyakran közvetítik a kutatóhajók merülését is a YouTube-on. Szombaton pedig az egyik merülés alkalmával több szublineáris lyuksorozat bukkant fel előttük.

A szabályosság miatt úgy tűnhet mintha emberi kéz csinálta volna őket, ám a lyukak mellett ürülékkupacok találhatók, ami viszont arra enged következtetni, hogy valamelyik tengeri állat készíthette ezeket. Hasonló jelenséggel már találkoztak a térségben, de egyelőre nem tudják, hogy ki és mi célból készíthette ezeket a mélyedéseket.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás