promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Dimenziókapu nyílt meg egy pilóta előtt az óceánon – vagy más áll a rejtélyes vörös fények hátterében?
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az óceánok mélye még sokáig fog titkokat tartogatni számunkra.

Azt szokták mondani, hogy a Hold vagy a Mars felszínét már most jobban ismerjük, mint a tengereink, óceánjaink mélyét. Ebben van is valami, hiszen a bolygónk bő 70 százalékát elfoglaló vizekben időről időre elképesztő, rejtélyes jelenségeket tapasztalhatunk.

Így járt az a pilóta is, aki az egyik útja során az Atlanti-óceánban különös, vörös színű, és alkalmanként szabályos formájú fényeket látott felizzani. Mi máshoz is hasonlította volna, mint a manapság népszerű Stranger Things filmsorozat dimenziókapujához, bár a megjegyzés ez esetben tényleg találó.

Az önmagát megnevezni nem kívánó pilóta az elmondása szerint még sosem látott ilyen jelenséget, bár már nem számít tapasztalatlannak a repülés terén. A Redditre ki is posztolta a sebtében készített fotóját, amire természetesen rengeteg megjegyzés érkezett.

A legérdekesebb kommenteket persze azok fűzték a képhez, akik már találkoztak hasonló fényekkel. Az egyikük szerint a környékbeli halászok szokták több száz LED-lámpával körberakni a csónakjaikat, hogy magukhoz vonzzák a makrélacsukákat, amelyek a kelet-ázsiai konyha kedvelt finomságai.

Egy ausztrál hölgy viszont az égen látott felderengeni egy hasonlóan furcsa rózsaszín ködöt, ami annyira megdöbbentette, hogy rögtön kocsiba szállt, és meg akarta keresni a fény forrását. Nem járt sikerrel, így ma sem tud magyarázatot adni a történtekre.

Az alábbi videó a világító halászhajók teóriáját erősíti meg, de az is elképzelhető, hogy biolumineszcens algákról van szó. A szó azt a természetes jelenséget takarja, hogy bizonyos élőlények kémiai reakció hatására fényt képesek kibocsátani, hasonlóan „működnek” például a szentjánosbogarak is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás