promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A NASA olyan képet hozott nyilvánosságra, amely láttán az egész emberiség a fejéhez kap
Borítókép:  Profimedia / Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A James Webb űrtávcső ismét zseniális fotót készített a végtelenségről.

Amint a NASA nyilvánoságra hozta a James Webb űrtávcső első képeit, amelyeket a szuperkütyű a világegyetem rejtett zugairól készített, azóta szinte majd fel robban az internet a csodálattól. Az első fotók láttán a NASA egyik csúcsvezető szakértője majdnem elsírta magát örömében a meghatottságtól. Az űrtávcső projektet amúgy emberfeletti munka előzte meg, csupá na szerkentyű kalibrálása több mint fél évébe került a szakembereknek.

A történelmi első képek maúgy még előző héten jelentek meg az interneten, július 12-én egy óriáis show keretében csodálkozhatott rá az emberiség arra, hogy micsoda világ rejtőzik körülöttünk a világűrban. A James Webb űrtávcső a valaha volt legélesebb képeket készítette a végtelen űrről. A projektről, az óriási tudományos áttörésról részletesen az ATV műsorában is hallhattok:

Már akkor lehetett tudni, hogy igen, ez csak a kezdeti lépés, képek pedig rendszeresen fognak majd jönni. És így is lett.

Most egy spirálgalaxisról érkezett lenyűgöző fotó, amelyet a NASA nyilvánosságra is hozott. A HVG beszámolókából kiderül, hogy a most közölt képek egyikén az NGC 628-as látható, amely tőlünk elképesztően messze van, 32 millió fényévre. Fantomgalaxisnak is hívják, mivel a megfelelő műszer hiányában bizony nem lehet róla fényképet készíteni. A fotón amúgy a policiklikus aromás szénhidrogén molekulákat szemlélteti a James Webb űrtávcső.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás