promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hatalmas változás jön a Facebook-on, sokakat meg fog döbbenteni a terv, ez szinte biztos
Borítókép:  Profimedia / Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Érdekes fejlemény jött a közösségimédia óriás háza tájáról.

A The Verge elnevezésű neves techoldal információi alapján a HVG írta meg, hogy a Facebook-on nagy újítás érkezik, ám egyelőre csak egy nagyon kis kör számára lesz elérhető ez az újítás, akik viszont tesztelhetik azt, hogyan fog működni. Már első blikkre is érdemes kísérletnek ígérkezik a dolog, hiszen a Facebook-sűrűjében így is nagyon nehéz eligazodni az álprofilok sűrűjében, hát majd még így.

Mégis miről van szó pontosan?

Egyes felhasználóknak lehetőségük lesz rá, hogy több profilt is működtessenek egyetlen Facebook-fiókon belül. A The Verge úgy tudja, hogy ez egy olyan lépés lesz, amellyel a vállalat azt akarja elérni, hogy a felhasználóik a Facebook-ot használják, és ne térjenek át másik közösségi média oldalak használatára.

Az egy profilhoz további négy választható majd még, amelyek közül például munkára is használhatunk egyet-egyet. Ami érdekes, hogy a profilok névhasználatát csak úgy szabályozza a felület, hogy például különleges karaktereket és számokat továbbra sem lehet majd használni, de olyan elnevezéseket sem, amelyek sértik a platform irányelveit.

Leonard Lam szóvivő azt is elárulta, hogy az új profilok létrehozásával az illető ugyanúgy elfogadja majd az általános szerződési feltételeket, és ha az egyik profiljával megsérti a szabályokat, az hatással lesz valamennyi profiljára.

Egyelőre csak tesztről van szó az új funkciót illetően, és csak egy szűk réteg teszteli majd.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás