promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megrendítően döbbenetes: repülő emberről került fel videó a YouTube-ra, a felvétel pedig valódi
Borítókép:  Ferrari Press Agency/Profimedia/Gravity Industries
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A videó pedig valódi.

Repülő emberek? A filmvásznon már jó pár éve velünk élnek, Superman vagy éppen a Marvel-univerzum gyakorta produkál olyan szuperhősöket, akiknek már nem is az a legfőbb szuperképességük, hogy repülni tudnak, hiszen ez már alap manapság 2022-ben. De ha egy lépéssel hátrébb lépünk a filmtörténelemben, volt egy igazán emberléptékű szupermanus is, aki egy olyan szuperhős volt, hogy még a valóságban is el tudtuk képzelni azt a kütyüt, amelynek a segítségével a magasba emelkedett az emberiség védelmében az 1930-as évek derekán.

Ő volt Rocketeer, a róla készült film pedig 1991-ben jelent meg, hősünknek pedig csupán egy jetpack volt a szuperereje, amellyel nagyon jól bánt. Már akkor is sokan azt gondolták, hogy igazából ez a jövő már annyira nincs is távol. És igazuk lett.

Amúgy efféle szerkezet feltűnt már több nagysikerű filmben is, mint például Spielberg Különvélemény című filmjében, illetve Arnold Schwarznegger főszereplésével készült Hull a pelyhes című alkotásban is. 

A valóságban is létezik ilyen szerkezet már? Igen, mégis sokan kételkednek a létezésében.

Sokszor felbukkan egy videó a neten, amely egy tengerészgyalogost ábrázol, aki éppen egy jetpack-kel a hátán repül egy katonai hajó felé. Rengetegen megkérdőjelezik a videó hitelességét, így a Snopes nevű tényfeltáró oldal a videó eredetének nyomába eredt.

Kiderítették, hogy a videó igenis valós, a férfi egy úgynevezett Jet Suit-et visel a hátán. Sokan keresték meg a lapot, mivel a felvétel nagyon gyorsan 7 milliós nézettséget zsebelt be, és sok híres ember is megosztotta azt, ám soknak kételkedtek a valódiságában.

Az eredeti videó még 2021 májusában került fel a YouTube-ra, a szerkezet gyártója pedig a Gravity Industries.

[[cikk2]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás