promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kapcsolat van a Mars és a Windows 98 között – nagyot fogsz nézni, ha megtudod mi az
Borítókép:  Flickr
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Windows 98 a nevéből adódóan az 1998-as évben, június 25-én került fel a boltok polcaira, szóval ekkor már igen csak elkezdett terjedni a netezés. Ugyebár ez volt az első olyan operációs rendszer, ami kifejezetten otthoni felhasználóknak lett tervezve.

Bill Gates április 20-án mutatta meg a nagyközönségnek a csodát. Erre jó páran emlékezhetnek, mivel a futtatás közben beütött a kék halál. Valószínűleg a használat során elég sok ember találkozott a már kultikusnak számító képernyővel.

A Win 98 hamarosan megkapta Second Edition, vagyis SE változatot, ami lehet rövid életű volt, de rengetegen használták és emlékeznek rá. Ez azért is alakult így, mert hiába 2001 őszén már érkezett a Windows XP, az emberek nem igazán akartak átállni, ahogy sokan most sem akarják még leváltani a Windows 10-et Windows 11-re.

A Win 98-at eredetileg 2004-ben akarták volna a kukába dobni, de a népszerűsége miatt ezt képtelenség volt kivitelezni, mivel minden negyedik netre kötött gépen ez futott. Végül 2006. július 11-én, egy szép keddi napon sikerült nyugdíjba küldeni, innentől már nem jött több biztonsági frissítés hozzá.

HVG most egy roppant érdekes dologról számolt be, mivel van egy szonda, ami a Mars bolygót vizsgálja, és még mindig Windows 98 fut rajta.

Európai Űrügynökség (ESA) mérnökei ezt tizenkilenc évvel az indítása után készülnek frissíteni. Mars Express természetesen még ezzel is remekül működött, szóval folyamatosan küldte vissza az adatokat a Földre.

A Windows 98-at már azért is kell leváltani, mert így rendkívül gyorsan megtelik a fedélzeti memória. A lap megemlíti, hogy a frissítés egyik nagy előnye hogy a szerkezet vízkeresésre fejlesztett MARSIS nevű radarja egyhuzamban ötször hosszabb ideig lesz képes működni, mint korábban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás