promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A háború miatt az oroszok nagyon visszamennek az időben – botrányos lesz az új autójuk
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Teljesen mindegy lenne, ha egy kocka Ladába ülne be az ember.

Május közepén robbant nagyot a hír, hogy a Renault jelképesen egyetlen rubelért, vagyis akkori árfolyamon nagyjából 5 forintért eladja az oroszországi üzletrészét egy orosz állami cégnek. A francia autógyártó a 68 százalékos részesedését engedte át teljesen.

Lesz itt még retrózás, mivel Szergej Szobjanyin, Moszkva polgármestere szerint még a Moszkvicsok gyártását is újrakezdik.

Az orosz-ukrán háború miatt nagyon sokáig leállt a gyártás, de most újraindul minden, csak hát kicsit másképp. A vezess.hu beszámolója szerint hatóságilag engedélyezték, hogy az oroszok teljesen fapados autókat kezdhessenek el gyártani.

A gyors döntés után nem sokat kellett változtatni a Lada Grantán, hogy gyártásba kerülhessen. Azonban mit is kapnak az oroszok 4,4 millió forintért? Maradjunk annyiban, hogy nem sok mindent, de biztonságot egyáltalán nem.

Az új Lada egy Euro2-es besorolású, 1,6 literes, 8 szelepes motorral és 90 lóerővel rendelkezik. Nincs benne ABS, ESP vagy légzsák a fedélzeten, sőt előfeszített biztonsági öv, de még rádió sem.

Az oroszok importálni nem tudnak a szankciók miatt, ezeket a dolgokat pedig a gyár nem tudja előállítani – a Lada ezért is fog megrekedni a múltban. Ennyi erővel tényleg beülhetnének egy kocka Ladába is, az legalább retró lenne a javából.

A modernebb konstrukciónak számító típusok – Largus, XRay, Vesta, Niva Travel – gyártása még kérdéses, ezeket nem lehet nagyobb áttervezés, komponensek kihagyása mellett összerakni.

Az új Ladát antiszankciós autónak becézik. Nagy kérdés, hogy ki fogja megvenni, amikor az új gépkocsik eladásai alapból 83,5 százalékkal estek vissza.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás