promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hallottál a titkos szovjet kísérleti laborokról? Elvileg még most is léteznek
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Szovjetunió számos titkos tudományos kísérletet hajtott végre az 1900-as évek elejétől, egészen az 1980-as évek végéig, amikor is felbomlott.

A legtöbb ilyen kísérletet a szovjet titkosszolgálatok és a szovjet hadsereg titkosszolgálatai végezték. Ezek mind brutális emberkísérletek voltak.

A legkegyetlenebb és etikátlanabb emberi kísérletek némelyikét – amelyek messze túlmutatnak azon, amit az Egyesült Államok vagy Észak-Korea valaha is el tudott képzelni – a szovjet titkosszolgálatok végezték.

A szovjet titkosszolgálatok egyik leghírhedtebb tudományos kísérlete a méreglaboratórium volt. Ezt a titkos kutatóintézetet Ignatii Kazakov orvosprofesszor fejlesztette ki, és Pavel Sudoplatov altábornagy vezette. Ennek a létesítménynek az volt a célja, hogy különféle mérgeket teszteljenek, amelyeket a Nyugat megtámadásának szándékával fejlesztettek ki.

Összeesküvés elméletek szerint ezeket a laboratóriumokat 1991-ben ismét aktiválták, és még mindig használják halálos mérgező biológiai fegyverek kifejlesztésére nyugati elleni titkos műveletekhez.

A laboratóriumban az emberkísérleteket többnyire politikai foglyokon hajtották végre. E kísérletek célja egy színtelen, szagtalan méreg kifejlesztése volt, amelyet az ember halála után sem lehetett kimutatni. Az áldozatok többsége a kísérletek során azonnal meghalt.

 

A vizsgált és használt mérgek egy része mustárgáz, digitoxin, ricin, curare és cianid volt.

Elvileg Oroszország a feltételezett ellenségeit ezekben a laboratóriumokban végezte ki. Ezektől az információktól az Amerikai Egyesült Államok is félt. Az Egyesült Államok okkal nem hagyta, hogy a Szovjetunió túl sokáig egységes maradjon.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás