promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elon Musk kiszeretett a Twitterből, és most egy sokkal nagyobb falatot vett célba
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem hiszed el, melyik oldalba kötött bele a különc milliárdos!

A közösségi médián keresztül mindig szívesen üzengető és kommunikáló Elon Musk áprilisban jelentette be, hogy fel akarja vásárolni a Twittert. Nem sajnált volna érte 44 milliárd dollárt sem, de most úgy tűnik, hogy az üzlet mégsem jöhet létre.

Az 50 éves amerikai milliárdos előzetesen meg akart bizonyosodni arról, hogy a spam vagy hamis fiókok aránya nem haladja meg az 5 százalékot, ezt a kérését viszont a Twitter vonakodik teljesíteni, talán azért, mert így kellemetlen információk kerülhetnek róla napvilágra.

Úgy tűnik, hogy Musk a hercehurca miatt lassan kezd kiszeretni a közösségi hálózatból. Legalábbis erre utal, hogy hirtelen új célpontot talált magának, és a YouTube nyilvános videómegosztó oldallal kezdett el kötözködni.

A Tesla, a SpaceX és még egy sor más vállalat tulajdonosának nincs jó véleménye a népszerű webhelyről, amely szerinte nonstop átverő hirdetésekkel bombázza a látogatókat. Emiatt a YouTube anyavállalatát, a Google-t is keményen ekézi, amely szerinte semmit sem tesz ez ellen a tisztességtelen gyakorlat ellen.

Persze, amíg a videómegosztó napi 122 millió felhasználóval büszkélkedhet, addig kár is volna belenyúlni a rendszerbe. A Google egyébként próbálja védeni a látogatókat, akiknek lehetőségük van jelenteni, ha valamilyen törvényellenes vagy nem fair eljárást érzékelnek.

Musk valószínűleg azért támadt rá hirtelen a YouTube-ra, hogy szavait a Twitter is megértse. A milliárdosnak nyilvánvalóan nincs szüksége olyan platformra, ahol hús-vér felhasználók helyett botok birtokolnak fiókokat, sőt azok tweetelnek és követnek más felhasználókat, mintha valódi emberek volnának.

Musk véleménye szerint a Twitteren lévőknek legalább a fele ilyen bot lehet, miközben maga a közösségi hálózat legfeljebb 4-5 százalékot ismer el, ami szintén nem csekély arány. A frontok tehát megmerevedtek, és egyelőre az is bizonytalanná vált, hogy a milliárdos valóban meg akarja-e venni az oldalt, vagy csak pimaszul meg szerette volna kavarni egy kicsit a piacot.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás