promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes dolog történt a Stonehengnél, életre kelt a rejtélyes építmény, Nagy-Britannia egy része pedig totál ledöbbent II. Erzsébet látványától
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nagyon ritkán történik ilyen, elképesztő látvány.

Nagy-Britanniában olyan történik az elmúlt napokban, ami örökre beírja a nevét a történelembe. II. Erzsébet immár hetven éve van a birodalom élén, miközben a világ óriásit változott, II. Erzsébet azonban konstans pont maradt, összetartó kapocsa maradt Nagy-Britanniának és az egész királyi családnak. A britek pedig most ünnepelnek, ám az ünnepbe is vegyül némi kesernyés íz, mivel korábban például nagy vörös plakátok jelentek meg kilenc brit nagyvárosban, amelyek arra tértek ki, hogy II. Erzsébet legyen az utolsó uralkodó. A köztársaságpárti drapériák közben komoly diskurzusra is invitálták a briteket, hogy ideje lenne beszélni a monarchia jövőjéről.

Az ünnep eközben folytatódik, és már a Stonehenge-t is bevonták a ceremóniasorozatba. A titokzatos és rejtélyes építmény, amelyről a szakértők és a tudósok folyamatosan osztanak meg újabb és újabb kutatási eredményeket, most életre kelt eme jeles alkalomra.

Ugyanis az English Heritage, amely a britek kulturális és történelmi emlékhelyeit kezeli, azzal az ötlettel állt elő, hogy bevonják a több ezer éves, még rengeteg titkot és rejtélyt tartalmazó, ikonikus építményt is az eseménysorozatba a 96 éves uralkodó tiszteletére.

A két ikont hozták össze egy jeles alkalomra.

Erzsébet királynő portréjait vetítették az építményre, ám a briteket nagyon megosztotta a közösségi oldalakon az ötlet, és maga a látvány is, sokan úgy érveltek, hogy ez egy szent hely, amely komoly vallási erővel is bír. Így pedig adtak neki egy profán kinézetet. Többen azonnal gúnyt is űztek a látványból.

Íme így nézett ki a két ikon találkozása:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás