promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Farkas Bertalan pornót és piát vitt a világűrbe? 42 év után kitálalt az első magyar asztronauta
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egyre több helyen hallani, hogy szexvideó és Unicum-kapszula is lapult Farkas Bertalannál a Szojuz–36 fedélzetén, de most kiderült az igazság.

Magyarország büszkesége, Farkas Bertalan 1980. május 26-án a szovjet Szojuz–36 fedélzetén elindult a világűrbe, és ezzel ő lett az első magyar asztronauta. Máig hihetetlen belegondolni, hogy ekkora sikert tudhatunk magunkénak, hiszen nem minden ország mondhatja el, hogy képviseltetve volt a rejtélyekkel teli, rideg, sötét űrben, ami most is folyamatosan foglalkoztatja az embereket.

Nemrég a legendás bemondó, Kertész Zsuzsa adott egy interjút, amiben megemlítette, hogy Farkas Berciék állítólag szexvideót tartalmazó kazettát, illetve alkoholt, vagyis Unicum-kapszulát is vittek a Szojuz–36 fedélzetére – az asztronauta most, 42 év után végre elárulta az igazságot, és tiszta vizet öntött a pohárba:

„Nem volt szó semmiféle Unicum-kapszuláról vagy szexvideóról, mivel ez sokkal komolyabb küldetés volt annál, semhogy ilyen léhaságokat kaptunk volna a poggyászunkba. Az azonban tény, hogy Csillagvárosban a felkészülés hosszú ideje alatt tulajdonképpen nem lehetett olyan kérésünk, amit ne teljesítettek volna. A küldött csomagok leginkább tudományos könyvek voltak, amiket magyarul szerettünk volna olvasni. Előfordult az is, hogy karácsonykor töltött káposztára vagy finom hazai süteményre vágytunk, ilyenkor vagy a kész ételt hozták el nekünk azonnal repülővel, vagy a hozzávalókat, és azokból készítettek a feleségeink finom lakomát. Olyan is volt, hogy focilabdát vagy ruhaneműt kértünk, és természetesen ezeket is megkaptuk, de leginkább a felkészülésre koncentráltunk.”

Úgy tűnik, hogy sokak bánatára csupán városi legenda, hogy Farkas Bertalan pornót és piát vitt magával a világűrbe, pedig szinte biztos, hogy sok magyar ember csak még büszkébb lett volna rá, ha bevallja a dolgot – ettől függetlenül a legtöbb városi legenda megállíthatatlan, így valószínűleg még hosszú évtizedekig fogjuk hallani ezeket a dolgokat még úgy is, hogy az asztronauta most cáfolta őket.

Itt lehet megtekinteni egy részletet Kertész Zsuzsa interjújából:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás