promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Facebook váratlan bejelentésének sok ezer magyar nem fog örülni: kikapcsolások jönnek június 1-jén
Borítókép:  Profimedia-illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Facebook nagy elhatározást tett.

A Facebook mostanában több nagy bejelentést is tett, többek között nemrégiben arról határoztak, hogy megszüntetik a podast szolgáltatásukat is, pedig korábban nagy reményekkel vágtak bele a projektbe. A dátumot, a végső időpontot itt június 3-ban határozták meg a gigavállaltnál.

Ráadásul nemcsak ezt érinti a változás, hanem az egész audioportfólióját, hiszen, mint azt a HVG megírta a Meta nem csak ehhez a fejlesztéshez nyúl hozzá: megszűnik a Soundbites és az Audio hub, az élő közvetítést biztosító Live Audio Roomst, a Clubhouse klónját pedig a Facebook Live-ba költözteti át.

Most újabb változásról jöttek hírek.

Hamarosan emailben és a Facebook alkalmazásban is értesítsét kapnak azok, akik a most kikapcsolásra kerülő négy funkció közül használtak legalább egyet. A négy funkció amúgy június elsejétől lesz majd elérhetetlen.

És hogy melyk 4 funkcióról van szó, amelyet Magyarországon is sokan használtak?

Mint a HVG írja, a közelben lévő ismerősök megtekintésére használatos Nearby Friendsről, az időjárással kapcsolatos figyelmeztető értesítéseket küldő Weather alertsről, valamint a helyszínadatok historikus áttekintését biztosító listáról (Location History) és a háttérben gyűjtött helyszínadatokról (Background Location) van szó.

Lehet, hogy sosem használtátok, de a közelben lévő ismerősök megtekintése funkció például így működött.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás