promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szomorú hírt közölt a Facebook, de június 3-ig még van idő
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy éve vezették be, most kivezetik.

Az utóbbi időben Magyarországon is óriási népszerűségre tettek szert az online térben a podcast műsorok, ezért a Facebook is úgy döntött, hogy teret ad a formátumnak, amely valószínűleg az egyik legjobb formátum az informatív tartalmak terjedésére. Hiszen a műsorok, beszélgetések és riportok mélyebbek, ráadásul a felhasználó részéről csupán passzív figyelmet igényel.

A Facebook így tavaly júniusban indította el saját, podcastekre szabott platformját.

Most viszont kiderüt, hogy megszűnik a Facebook podcastes felülete - írja a Media1. A lap egy olyan tájékoztató levél alapján írja ezt, amely hozzájuk is befutott pénteken, mivel a Media1-nek is elérhető egy podcast fül a közösségi oldalán, amelyen kereszül elérhetők a podcast alapú tartalmaik.

A levél alapján június 3-án vezeti ki a Facebook a podcast szolgáltatást, ám a meglévő podcastek továbbra is elérhetők lesznek, és a szóban forgó időpontig az új epizódok közzététele is folytatódik majd.

A HVG ezzel kapcsolatban azt írja, hogy a Meta nem csak ehhez a fejlesztéshez nyúl hozzá, a teljes audioportfólióját megnyirbálja: megszűnik a Soundbites és az Audio hub, az élő közvetítést biztosító Live Audio Roomst, a Clubhouse klónját pedig a Facebook Live-ba költözteti át.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás