promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hitler és a németek földönkívüliekkel is háborúztak a második világháborúban? Megdöbbentő fotó látott napvilágot
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A közösségi terekben az interneten óriási népszerűségre tett szert egy fotó, amely rendesen meg van buherálva.

Az elmúlt évtizedben az álhírterjesztés sosem látott méreteket öltött, a közösségi médiumokban látványosan megnőtt azon topikok száma, amelyekről később kiderült, hogy egyáltalán nem igazak. Ezzel párhuzamosan pedig a manipulált fotók is jönnek futószalagon. Nemcsak az aktualitások, de a régmúlt eseményei is más-más fénytörésben látszanak egy-egy photoshoppolt kép láttán. Régi legendák, és ósdi összeesküvés-elméletek kapnak újra és újra támogatást névtelen képhamisítóktól.

Például a Harmadik Német Birodalommal és a földönkívüliekkel kapcsolatban gyakran találkozhatunk konspirációs teóriákkal, amelyek azt szeretnék állítani újfent, hogy a földönkívüliek a történelmünk során több nagy eseményben is részt vehettek.

A Snopes, az egyik leghíresebb álhírcáfoló oldal pedig nem győzi írni a cikkeit, hogy leleplezze a csalásokat.

Most éppen arra kreált valaki bizonyítékokat, hogy Hitler és a németek a második világháborúban földönkívüliek ellen is harcoltak. Egy Flak 88 mm-es légelhárító ágyúra pingált fel ugyanis olyan jelzéseket, hogy a fegyver már három repülő csészealjat leszedett.

A lap kiderítette, hogy a kép még 2013-ban került fel, így átpingálva, egy vicces képeket bemutató fórumra, ám pár év múlva, már mint bizonyíték került fel több közösségi oldalra is. A kép amúgy 1943-ban készült egy német propagandalapba, az eredetin szó sincs földönkívüliekről.

A képből itt is láthattok egy részletet, a teljes kép a Snopes oldalán érhető el.

(via Snopes)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás