promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Erre senki se számított - Meglepő fegyvert vetne be Putyin az ukránok ellen
Borítókép:  Illusztráció/Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A hírek szerint Oroszország delfineket „küldött” a fekete-tengeri haditengerészeti bázis védelmére.

Az Egyesült Államok Tengerészeti Intézetének (USNI) jelentése szerint az orosz haditengerészet két katonai delfint helyezett el a szevasztopoli haditengerészeti bázison. A delfineket februárban költöztették oda, amikor Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én elindította az általuk különleges katonai műveletnek hívott háborút.

A műholdadatok áttekintése után arról számoltak be, hogy a delfineket a búvárok ellen használnák, ha az ukrán különleges erők szabotázsakció keretében megtámadnák a kikötőt.

A jelentés szerint orosz haditengerészet több hadihajót Szevasztopol kikötőjébe vezényelt. Valamint hozzáteszik, hogy Oroszország belugákat és fókákat is tart az Északi-sarkvidéken az északi flottája számára.

A belugákat állítólag tenger alatti kémkedésre használják. A Krím közelében található Szevasztopol stratégiai bázis Oroszország számára az ukrajnai háborúban.

Ha minden igaz, nem ez az első eset, hogy Oroszország delfineket használ, a tartusi haditengerészeti bázison 2018-ban a szíriai háború idején is bevetette őket.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás