promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megeshet, hogy több tízezer magyar eddig rosszul tudta, hogy kell helyesen tölteni a mobiltelefont - íme a megoldás!
Borítókép:  Mohssen Assanimoghaddam/dpa/Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Rengeteg tévhit él a telefontöltéssel kapcsolatban Magyarországon is.

Rengeteg kütyü működik manapság akkuval, így az akkuk élettartamának kérdése az életünk nagyon sok helyén visszatérő probléma. Főleg a mobiltelefonoknál és a számítógépeknél visszatérő probléma ez a mindennapoi rohanásban, kütyühasználat közepette.

Miközben pedig elképesztően sok okosságot és féligazságot lehet olvasni ezekről, és velük összefüggésben a töltésről az interneten, aközben bizony számtalan tévhit is erős gyökereket vert a közbeszédben. A HVG most a ZDNet cikkére hivatkozva gyűjtött össze ezekből sokat.

Például tévhit az, hogy egy csontig történő lemerítéssel majd feltöltéssel "újrakaribrálhatjuk" az akkunkat, mivel a modern litium-alapó akkuknál ez nem igaz. De az sem valószínű, hogy ezzel a gyakorlattal ártanánk a jó minőségű akkunknak, ám egy rosszabb minőségűnek már igen.

Az sem igaz, hogy ha folyamatosan áramforrásra van dugva a kütyünk, azzal megakadályozhatjuk az akku kopását. Épp ellenkezőleg, a túlmelegedés miatt ez a gyakorlat kopást okozhat.

A cikk arról is említést tesz, hogy az Adnroidos telefonok esetén a kikapcsolt állapot felgyorsíthatja a töltést, míg az iPhone-ok esetén, amikor a töltővezeték csatlakoztatása esetén a telefon automatikusan bekapcsol, a legjobb módszer a töltés felgyorsítására a repülési mód bekapcsolása.

További tippek és trükkök a HVG vonatkozó cikkében érhetők el IDE kattintva.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás