promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ejtőernyőt találtak a Marson, titkos kódot tartalmazott - egyedülálló felfedezés
Borítókép:  Profimedia / Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Különleges fotó került elő.

Elképesztő fotót készített a NASA Perseverance nevű robotja - számolt be róla az IFL Science. Ezzel a fotóval pedig történelmet írt a projekt résztvevője, a marsjáró, amely az első ilyen szerkezet, amely megörökítette a saját ejtőernyőjét.

A Perseverance már több mint egy éve landolt a vörös bolygón, méghozzá a Jezero-kráterben. A szerkezet elsősorban köveket kutat fel, ezeket pedig összegyűjtve később a Földre küldi. Azt is tudni lehet a NASA híradásaiból, hogy a robot egy folyódelta felé tart éppen az aktuális küldetése során, a küldetés nagy részét pedig emberi beavatkozás nélkül teszi majd meg.

Az ejtőernyőt a Perseverance képein egy mérnök szúrta még ki április 6-án. A NASA egyik szakértője, Kevin M. Gill még egy fotót is feltlöltöt a Twitter-közösségi oldalra az immár híressé vált képről, amelyen látszik a távolban az ejtőernyő.

Így pedig a történelmi pillanat.

Korábban amúgy arról is rengeteg beszámoló érkezett, hogy az ejtőernyőbe egy titkos, rejtett kódot is elrejtettek a szakemberek. A narancsszínű sávok a „Dare Mighty Things” („Merj hatalmas dolgokat véghezvinni”) üzenetet tartalmazzák, illetve a NASA Jet Propulsion Laboratory (JPL) pasadenai központjának koordinátáit.

(via 24.hu)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás