promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Majdnem egy tengeri szörny zsákmányává vált a horgászni induló búvár – fel is vette
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A lény elorozta fogását a férfitól, de őt magát is bekaphatta volna.

Valami a frászt hozta egy gyanútlan búvárra, aki szemfülesen beúszott egy kisebb halraj közepébe, hogy közülük szerezzen zsákmányt magának. Sikerült is kipecáznia egy halat, ám egy rémisztő tengeri szörnyeteg is szemet vetett a zsákmányára.

A Samuel Wardner nevű búvár – a TikTok-videója tanúsága szerint – rövid ideig viaskodott a fenevaddal, végül kénytelen volt elengednie a fogását. A férfi alaposan megijedt, hiszen a kisebb halak között nem számított egy ilyen óriás felbukkanására.

Feltevése szerint atlanti szirti fűrészes sügérrel találkozott, amely képes egy cápát is egyben lenyelni. Nem meglepő, hiszen 2,5 méter hosszúra és akár 3,5 mázsa tömegűre is megnő. A felszíntől számított 100 méteres mélységben bárhol megtalálható az óceánban.

Magányos halról van szó, amely agresszívan védi területét, és talán ezért riasztotta meg a búvárt is. Az atlanti szirti fűrészes sügér egyébként nem különösebben veszélyes az emberre, de a nagyobb példányok azért megpróbálkoznak a támadással velünk szemben is.

Samuel néhány napja tette ki a „szörnyről” készült videóját, de máris több millióan tekintették meg. A búvár valódi veszélyben volt, hiszen a gigászi hal le is ránthatta volna magával a mélybe, a férfi ugyanis szemmel láthatólag nem akarta elengedni a lándzsahalászatra használt fegyverét.

A kis hal végül a nagy halé lett, Samuel pedig csak egy óriási élménnyel gazdagodott. A társaival kizárásos alapon jutottak arra a következtetésre, hogy egy atlanti szirti fűrészes sügérrel hozta őt össze a sors – vagy valami egészen mással, hiszen a zsinór másik végén lévő lény nem látszott jól kivehetően.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás