promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jön a Facebook kihívója?
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Tesla vezérigazgatója, Elon Musk saját közösségi média platform elindítását fontolgatja.

Egy Twitter üzenet szerint komolyan gondolkodik egy új közösségi média platform felépítésén. Musk egy Twitter-felhasználó kérdésére válaszolt, hogy fontolóra venné-e egy nyílt forráskódú algoritmusú és a szólásszabadságot előnyben részesítő közösségi médiaplatform felépítését, ahol minimális a propaganda.

„Tekintettel arra, hogy a Twitter valójában a város nyilvános tereként szolgál, a szólásszabadság elveinek be nem tartása alapvetően aláássa a demokráciát”

- írta Elon Musk korábban egy tweetben.

Magyarországon a Twitter annyira nem lett népszerű, mint mondjuk a Facebook, így kérdéses, hogy vajon Musk közösségi médiája miként szerepelne a magyar internetezők között. 

De nem a Tesla vezér az egyetlen, akinek az volt az ötlete, hogy egy teljesen új közösségi média platformot hozzon létre a szólásszabadság miatt. Egy évvel azután, hogy Donald Trump volt amerikai elnököt kitiltották a Twitterről, elindította a saját közösségi média alkalmazását Truth Social néven.

Ha Elon Musk úgy dönt, hogy új platformot hoz létre, akkor csatlakozna a technológiai vállalatok növekvő portfóliójához, amelyek a szólásszabadság bajnokaiként pozicionálják magukat. Ez vonzhatja azokat a felhasználókat, akik úgy érzik, hogy nézeteiket elnyomják az olyan platformokon, mint a Twitter, a Facebook vagy akár a YouTube. Bár az eddigi próbálkozások még sosem tudták lenyomni a mainstream platformokat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás