promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Durva teória: volt egy utolsó Apollo-küldetés a Holdra, amit az idegenek támadással tettek tönkre?
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az elmélet szerint mindenképpen gyanús, hogy jó ideig nem utaztunk el a Holdra.

A NASA hivatalosan 17 küldetést tart számon az 1961 és 1972 között zajlott Apollo-program keretében. Elsődleges célként az ember Holdra juttatását fogalmazták meg, ami 1969-ben sikeresen meg is valósult.

Az Apollo-17 küldetés befejezése után, 1972-ben az Egyesült Államok váratlanul lezárta a programot. Azóta is tartja magát a szóbeszéd, hogy valójában volt egy 18. utazás is, ám az balul sült el, mivel idegen lények támadtak a Holdon tevékenykedő űrhajósokra.

Erre a feltevésre az Apollo 18 című, 2011-es amerikai sci-fi horror is ráerősített, bár annak alkotóinál nyilvánvalóan a rémtörténet érdekessége volt a fontos, nem pedig a tények lelkiismeretes ellenőrzése.

Valójában a NASA még három további küldetést tervezett, ezért is különösen meglepő, hogy végül az egész programot törölték. Mindezt az óriási költségekre hivatkozva tették, illetve arra, hogy az USA már úgy is bizonyította űrtechnológiai fölényét.

Egy szakértő szerint a rejtélyes 18-as küldetés azért is kitaláció, mivel képtelenség úgy elindítani egy Saturn rakétát, hogy azt senki ne vegye észre. Kétségtelen, hogy a kilövések még ma is jelentős embertömegek előtt zajlanak.

Az egy évtizeddel ezelőtti sci-fi horror egyébként a „kézikamerás felvételek” módszerével készült, vagyis igyekeztek neki dokumentumfilm-jelleget adni. A cselekmény szerint 1974-ben három asztronautát küldtek titkos akció keretében a Holdra (műholdfellövésnek álcázva), és azután következett be a máig rejtve maradt tragédia.

Leszállás után az amerikai legénység egy szovjet holdkompot talált, amelyet belül teljesen vér borított. Végül ők is szembekerültek az égitesten élő idegenekkel, és egy ilyen film persze nem érhet véget happy enddel – a felvétel ott szakad meg, hogy a veszélyes lények megindulnak az amerikai parancsnoki egység felé.

Az összeesküvés-elméletek hívei szerint nem feltétlenül csak ufók, hanem akár elmenekült nácik is élhetnek a Holdon. A legvadabb elméletek azt állítják, hogy maga Hitler is végül ott kötött ki, és a távoli égitesten halt meg.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás