promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A tudomány döbbenetes eredményre jutott: ettől leszel vonzó, bolondulnak majd érted a nők vagy a férfiak - sosem találtad volna ki
Borítókép:  Profimedia / Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Érdekes felfedezésre jutottak kutatók, talán erre kevesen gondoltak volna.

A női lapok és megannyi újság folyamatosan napirenden tart olyan témákat, hogy milyen kis trükkökkel hódíthatjuk meg szívünk választottját. Öltözködési tanácsokat adnak, sminkelési praktikákkal jönnek elő, a testbeszédünkre vonatkozó ötletekkel lépnek elénk, de vajon mit mond a tudomány?

Egy friss kutatási eredmény szerint a férfiak és a nők jobban vonzódnak azokhoz, akiknek erősebb az immunrendszerük. Ez nagyon meglepő lehet így első hallásra, főleg azok után, ahogy a vonzalom témájáról eddig hallottunk.

A jobb immunrendszert a potenciális párunk az arcunkról olvassa le. Az immunrendszer perdöntő erejének párválasztáskor természetesen evolúciós okai vannak, hiszen már arra gondolunk, hogy jobb immunfunkciót fogunk továbbadni gyermekeinknek.

A vizsgálatot amúgy egy texasi egyetem végezte el, méghozzá fotók segítségével. Az eredmény az lett, hogy az egészségesebbek magasabb pontszámokat kaptak.

A csapat úgy találta, hogy a vonzóbbnak ítélt embereknél magasabb volt a fagocitózisaránya is, és náluk alacsonyabb volt a neutrofilek száma is, amely a fagocitózishoz nélkülözhetetlen fehérvérsejttípus. Ez arra utal, hogy fehérvérsejtjeik különösen hatékonyak a kórokozók elleni küzdelemben.

A kutatás folytatódik, a szakértők és tudósok a jövőben majd azt fogják jobban megvizsgálni, hogy mely arctípusok, arcélek vagy bőrtónusok mutatják meg azt, hogy erősebb-e az immunrendszerünk, és így mi alapján döntünk.

(via Dívány)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás