promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ez a 2 népszerű alkalmazás rajta van a telefonodon? Azonnal töröld őket, nagyon csúnya dolgok derültek ki róluk
Borítókép:  Profimedia / Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egyre több alkalmazásról derül ki, hogy nagy bajt okozhatnak.

Az elmúlt időben sajnos rengeteg andriods alkalmazásról derült ki, hogy bizony rosszindulatú kódokat tartalmaznak, most egy újabb fontos figyelmeztetés jött. A Bleeping Computer például újabb alkalmazásokról adott hírt, amely pénzt is kicsalhatott az ártatlan userektől. Nem is kevéstől, akár egymillió felhasználóról is szó lehet. A Google Play közben eltávolította már ezeket a letölthető alkalmazások listájáról.

Ezekkel a magyaroknak is nagyon vigyázni kell, így mindenképpen nézzétek majd meg, hogy rajta vannak-e a telefonotokon, és töröljétek, ha igen.

A Top Navigation és az Advice Photo Power appokról van szó, amelyek mögött nagy valószínűséggel ugyanaz a hamis fejlesztő (Tsarogorotseva) áll. A felhasználók véleményekben is jelezték az előfizetési csalásokhoz hasonlító taktikákat, hogy baj lehet, hiszen az alkalmazások pénzt kértek például reklámok eltávolításáért, viszont semmit sem adtak a pénzért cserébe.

Közben a Phone Arena is összeállított egy listát a dr Web-re hivatkozva olyan alkalmazásokról, amelyekkel baj lehet, és amelyeket azonnal el kell távolítani a telefonról, ők ezeket sorolták fel:

Up Your Mobile, Morph Faces, Power Photo Studio, Launcher iOS 15, Adorn Photo Pro, Chain Reaction, TOH, Invest Gaz Incomes, Gazprom Invest, Gaz Investor

(via HVG)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás