promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Titkos és ősi keresztény kódot rejtene a Windows XP operációs rendszer?
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az összeesküvés-elméletekben hívők szerint egyértelmű a dolog.

Az amerikai Microsoft óriásvállalat 2001-ben vezette be a piacra a Windows XP operációs rendszert. Gyorsan nagy népszerűségre tett szert, de 2014-ben megszüntették a terméktámogatást, így ma már csak a számítógépek alig 0,6 százalékán fut.

Az XP elnevezés kapcsán annak idején egy meglehetősen érdekes és bizarr felvetés került elő. Az XP ugyanis (amely a gyártó szerint az angol experience, vagyis élmény szó rövidítése) kísértetiesen hasonlít a görög chí és ró betűkre, vagyis a Krisztus név első két betűjére.

Fotó: Profimedia

Az összeesküvés-elméletekben hívők szerint tehát az XP nem más, mint a keresztény Megváltóra történő rejtett utalás. Meglepő lenne, hiszen a Microsoft-főnök Bill Gates nem kifejezetten vallásos, így nehezen hihető, hogy éppen egy ilyen rövidítést alkalmazott volna a globálisan értékesített termékében.

De a rejtvényfejtés itt még nem áll meg, a mindenhol titkos jeleket sejtők szerint ugyanis a Windows szó is mást jelent, mint amit általában hinni szoktunk róla. A laikusok számára a név a felhasználást megkönnyítő alkalmazói ablakokat (angolul: windows) takarja, de a konteóhívők úgy vélik, hogy itt is valami rafinériát kell keresnünk a háttérben.

A Win-dows nagyon hasonlít az angol „win does” kifejezésre (ez körülbelül annyit tesz, hogy „győzedelmeskedik”), ami szintén nem idegen a kereszténységtől. Az IHS rövidítés ugyanis szintén Jézus görög eredetű monogramja, amelyet általában a Iesus Hominum Salvator (Jézus, az emberek Üdvözítője) rövidítésének tartanak.

Néha azonban In Hoc Signo vinces (E jelben győzni fogsz) formában oldják fel, amely Nagy Konstantin római császár előtt jelent meg tündökölve a Napban, és az uralkodó ennek hatására engedélyezte a keresztény hit gyakorlását a birodalomban. A Windows szó tehát erre a bizonyos győzelemre utalna, kerekké téve az XP operációs rendszer körüli összeesküvés-elméletet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás