promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezzel a 4 trükkel meghosszabbíthatod a növényeid életét
Borítókép:  Illusztráció/Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Gyorsan kihalnak a növényeid? Van néhány házi praktika, ami segíthet a problémádon.

Szórj hozzájuk kávét

A növények éppúgy szeretik a kávét, mint gazdáik, mivel nitrogént vihetnek be vele, ami serkenti a növekedést és szuperfényessé varázsolja leveleiket. Nyugodtan tedd a virágföldbe a megmaradt kávézaccot, ezzel pedig két legyet ütsz egy csapásra, mert a hulladékot is újra felhasználod.

Kéthetente adhatsz a növényeknek egy kis kávét, de fontos, hogy ne legyen benne más, például tej, mert az penészedést okozhat.

A kávézacc emellett szárazon tartja a talaj felszínét, ami elriasztja a kártevőket, például a gombákat. Ha a levelek megsárgulnának, csökkentsd a koffeint, mivel a növény túl sok nitrogént kap.

Átültetéskor használj fahéjat

A fahéj nagyszerű a növények átültetésekor. Antibakteriális, és elősegíti a jó higiéniát. Amikor kiveszed a növényt a régi cserépből, szórd meg a gyökereit fahéjjal. Nem kell sok, elég egy csipetnyi.

A régi banánhéj elősegítheti a növények fejlődését

Ha vannak olyan szobanövényeid, amelyek virágoznak, mint az orchideák vagy a gerberák, akkor ne dobd ki a banán héját. Tele van káliummal, ami jót tesz a virágzásnak és a gyümölcs termésnek. Áztasd egy banán héját két liter vízben három napig. Hetente egyszer önts egy pohár vizet a növényekhez a növekedési időszakban.

A banánhéjat fel is vághatod, és a rózsabokrok tövébe helyezheted, hogy javítsd a növekedést.

Tej és majonéz

Ha lassan megromlik a tejed, ne dobd ki, mert remekül csillognak a levelek. Használhatsz majonézt is. Áztass egy papírtörlőt tejbe vagy majonézbe, és húzd végig a levélen, hogy eltávolítsd a port, az atkákat vagy a leveleken összegyűlt szennyeződéseket. Ezután töröld le egy tiszta ruhával, hogy letisztuljon.

A tiszta levelek elősegítik a fotoszintézist. Ez különösen fontos az olyan növényeknél, mint a kaucsukfa, a svájci sajtnövény és a hegedű füge.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás