promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egyre több a gyanús dolog a Mars körül, megint találtak egy furcsa tárgyat rajta
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Olyan különös az alakja, hogy nehéz természetes képződménynek tartani.

A marsjárók által a Földre küldött, nagyfelbontású felvételek valóságos aranybányák azok számára, akik mélyen hisznek abban, hogy a vörös bolygón egykor magasan fejlett civilizáció élt. Volt, aki egy modern alkatrészt vélt felfedezni a Mars porában, más pedig egy sziklán látott heverészni egy öltönyt viselő alakot.

A legújabb felfedezés egy tekebábu formájú objektum, amely meglepően szabályos, akár megmunkáltnak is tartható, ezért keltette fel az összeesküvés-elméletekben és ufókban hívők figyelmét.

A The Sun bulvárlap által közölt fotón jól kivehető a hajlított nyelű, öblös merőkanálhoz is hasonlítható tárgy, amely éppen a Curiosity marsjáró kerekei előtt hevert. A vicces kedvűek szerint ez az űrbe küldött Tesla autó visszapillantó tükre lehet, de a kérdéssel komolyabb tudósok is elkezdtek foglalkozni.

A NASA nem adott ki róla hivatalos nyilatkozatot, mások pedig úgy vélik, hogy csupán egy szél által erodált kődarabról lehet szó. Szép, sima felületű és meglepően formás, ami talán arra utalhat, hogy élesen lehasadt egy nagyobb szikladarabról.

Mindenesetre most biztosan nem „űrszemetet” találtak az éles szemű vizsgálódók, mint legutóbb, amikor nyilvánvalóan egy modern alkatrészre bukkantak rá a porban, amelyet a NASA a Perseverance marsjáró fúrófejét takaró, ám elhagyott „kupakként” azonosított.

A mostani lehetőségek között természetesen felmerült, hogy egy lezuhant ufó maradványa a szokatlan alakú objektum, ám amíg valódi szakemberek rá nem szánják magukat a tüzetesebb vizsgálatára, addig ez a tárgy is csak a Mars körüli nyugtalanító jelenségek és képződmények sorát gyarapítja.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás