promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Valami rejtett anyag tényleg van a koronavírus vakcinában? A magyarok nagy része simán ebben hisz
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Vagy kicsit mondhatjuk azt is, hogy hitt, mert sok minden változott 2021 novembere óta.

A szerda reggeli friss adatok szerint elmúlt 24 órában 6286 új fertőzöttet regisztráltak Magyarországon, és elhunyt 132 ember. A kórházi adatok közben javultak, de halálozás nem igazán.

Az viszont érezhető az embereken, hogy kezdik elhinni, hogy hamarosan vége lesz a koronavírus-járványnak, így csökkent az oltási kedv. Tegnap már egy nap alatt kevesebb mint 3500 adag vakcinát adtak be összesen első, második és harmadik oltásként.

Ha az omikron nem fog mutálódni, akkor végre valóban lecsendesedhet a járvány.

A HVG.hu számolt be róla, hogy a Társadalomtudományi Kutatóközpont munkatársai milyen érdekes eredményekre jutottak, amikor az oltottak és az oltatlanok közötti törésvonalakat vizsgálták.

A Závecz Research segítségével, 1000 ember részvételével végzett reprezentatív kutatást 2021. november 8. és 20. között végezték, amikor hazánkban berobbant a koronavírus-járvány negyedik hulláma.

Ebből kiderült, hogy az oltásellenesek többsége nem az orvostudományt kritizálta, hanem egyszerűen bizalmatlanok voltak a vakcinával.

Az oltatlan válaszadók 71 százaléka egyetért azzal, hogy az oltások a háttérben meghúzódó pénzügyi és politikai erők hatalmi céljait szolgálják, de a radikálisabb verzióval („az oltóanyagok helyett valamilyen titkos anyagot juttatnak a szervezetbe”) is egyetért a válaszadók több mint fele (57 százalék).

Az lehetett tudni, hogy terjednek efféle X-aktás összeesküvés elméletek, és hogy a nagy többség hisz is ebben.

A kutatásból az is kiderült, hogy oltottak 43 százaléka úgy gondolja, hogy az oltatlanok tehetők felelőssé azért, hogy a koronavírus még mindig velünk van. Az oltatlanok meg persze úgy vélekedtek, hogy az oltottak agyát átmosta a média, valamint a politikai elit.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás