promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
„Egyetlen nő voltam négy férfi között” - Tudományosan vizsgálták a szexet egy MRI-gépben – videó
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A pároknak szexelniük kellett a szűk csőben, és a vizsgálat meglepő eredményeket is hozott.

Az alagúthoz hasonló MRI berendezéseket alighanem mindenki ismeri. Ezek az 1980-as évektől váltak elterjedtebbé, és azért jobbak a röntgennél, mert mágneses térben, rádióhullámok segítségével, a szervezet protontartalmával összefüggően végzik a képalkotást.

Az MRI-vel olyan betegségek is kimutathatók, amelyek röntgennel nem vizsgálhatók, ráadásul a vizsgálat fájdalommentes és veszélytelen. A berendezés szinte kínálja magát, hogy olyan kutatásokban is felhasználják, amelyek első látásra értelmetlennek tűnnek.

Az MRI-nek például a szexszel kapcsolatos vizsgálatok során is jó hasznát veszik, például annak megállapítására, mi történik az emberi agyban, ha valaki pornót néz. Innen pedig már csak egyetlen lépés volt annak kipróbálása, hogyan néz ki a szex az MRI-gépben csinálva, vagyis mi zajlik le olyankor a testben.

1999-ben publikálták azt a tanulmányt, amelynek éppen ez a témája. A vizsgálati módszer nem lehetett különösebben tudományos, hiszen a kiválasztott párnak egyszerűen csak szeretkeznie kellett, csak most ebben az extrém masinában.

A tanulmány végül kiérdemelte az IgNobel-díjat, vagyis a Nobel-díj paródiáját, amelyet az értelmetlen és felesleges kutatásokért szoktak kiosztani. Ugyanakkor a különleges aktusról szóló videó elnyerte a szélesebb közönség tetszését is, és a YouTube-on ma már se szeri, se száma a hasonló filmeknek.

Az 1999-es kutatás során 8 pár és 3 szingli nő MRI-s huncutkodásait rögzítették, mégpedig misszionárius pózban végrehajtott aktusokat. Ezek során azt a meglepő észrevételt tették, hogy a pénisz nem egyenesen vagy S alakban hatol be a nőbe, hanem a bumerángéhoz hasonló formát vesz fel.

Érdekes volt az is, hogy a nemi izgalom hatására nem növekszik meg a méh mérete, amint azt korábban feltételezték. A hülyeségnek induló vizsgálat tehát valódi eredményeket is hozott, amelyek némileg előmozdították az anatómia tudományát.

A kutatás egyik alanya, Ida Sabelis antropológus később így emlékezett vissza a felvételek készítésére:

„Hirtelen különös helyzetbe kerültem, egyetlen nő voltam négy férfi között. A szerelmemmel intim együttlétre készültünk a gépben, míg a másik három úriember a szomszéd helyiségben azon ügyködött, hogy felvételeket készítsen a testünk belsejéről… Egy bizonyos pillanatban aztán felhangzott a mikrofonból, hogy az erekció tökéletesen látható.”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás