promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Földet 13 ezer éve szemmel tartó idegen műhold lehet a titokzatos Fekete Lovag?
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Általában űrszemétnek tartják, de már Nikola Teslával is kapcsolatba hozták.

Az ufóhívők csak Fekete Lovag néven emlegetik azt a titokzatos, sötét színű űrobjektumot, amely bolygónk állandó követője. Az idegenek létezését tényként elfogadók szerint ez egy műhold, amelyet 13 ezer éve állítottak pályára a földönkívüliek.

A Fekete Lovag létezését már az 1920-as években gyanították, de csak a második világháborút követően figyeltek fel komolyabban rá. 1954-ben egy ufókutató azt állította, hogy az amerikai légierő két műholdat fedezett fel a Föld körül – pedig ekkor ember alkotta szatellitek még nem léteztek.

Az 1960-as évek legelején már igen, és akkor az USA azt állította, hogy a fekete objektum valójában a Discoverer–8 műhold második fokozata. Ez nem adott magyarázatot a korábbi észlelésekre, így a téma azóta is izgalomban tartja a közvéleményt.

1992-ben a CIA elárulta, hogy már a hidegháború elején léteztek Corona felderítő műholdak, amelyekről persze nem tájékoztathatták az embereket, a híres Fekete Lovag tehát ezekkel az eszközökkel áll kapcsolatban. 1998-ban aztán fotó is készült róla az Endeavour űrrepülőgépről.

A mai hivatalos verzió szerint az objektum valamiféle törmelék lehet, amely az egyik űrséta során került Föld körüli pályára. Ez természetesen nem hangzik túl hihetően azok számára, akik idegen közreműködést sejtenek a dolog hátterében.

A legvadabb pletyka szerint a tárgy felfedezése 1899-ben történt, a különc tudós és feltaláló Nikola Tesla abban az évben kezdett el szokatlan jeleket fogni az űrből. Ez azért lenne érdekes, mert a galaxisból érkező, nem földi eredetű rádiójelek befogására a tudósok csak az 1930-as évektől képesek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás