promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Valaki fekszik a Mars egyik szikláján, és belebámul a marsjáró kamerájába – fotó
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A lény az embernél jóval kisebb lehet, és egy ufóhívő szerint intelligens faj képviselője.

A NASA egy évvel ezelőtt, 2021 februárjában juttatta a Mars felszínére a Perseverance nevű marsjárót. A feladata a vörös bolygó felszínének tanulmányozása, elsősorban arra koncentrálva, hogy létezhetett-e ott valamikor élet.

A Percy-nek becézett jármű által készített és a Földre eljuttatott fotókat természetesen nemcsak a szakemberek vizsgálgatják, hanem az ufók létezésében hívő megszállottak is. Az egyikük bukkant rá arra a „lényre”, amely egy sziklán heverészik, féloldalra dőlve, mintha a napon süttetné magát.

Az idegenekről könyveket is író Scott C. Waring szerint a zavarba ejtő, de nehezen értelmezhető látvány 100 százalékos bizonyítékot jelent az intelligens marsi életre. Meglehetősen élénk fantáziával a következőket nyilatkozta:

„A lény nagyjából 30 centiméter magas lehet. A mellkasa, nyaka és feje rózsaszínes, a haja vöröses, és fekete ruházatot visel. Az egyik vállán még egy szürke tárgy is megfigyelhető, olyasféle, mint egy hátizsák. Talán még lábnyomok is kivehetők a hely körül, amelyet pihenésre választott.”

A NASA egyelőre nem kommentálta az érzékletes leírást, nyilván megszokták már a Waringhoz hasonló csodabogarak efféle elemzéseit. A fotórészlet egyértelműen nem olyan nagy felbontású, hogy az ufóhívő feltevéseit alá lehessen támasztani vagy meg lehessen cáfolni.

 

Fotó: Scott C. Waring

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás