promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Végre jó hír a koronavírus táján - Covid-nyugalmi időszakra számítanak Európában
Borítókép:  Illusztráció/Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai igazgatója szerint Európa hamarosan a „hosszú nyugalom időszakába” léphet a koronavírus tekintetében.

Szerinte magas az oltottak aránya, jön a tél vége és az omikron variáns okozta megbetegedések pozitív jövőt festenek. Hosszabb nyugalmi időszakra számítanak, ami akár tartósan is beállhat végre.

"Ezt a magasabb szintű védelem időszakát >>tűzszünetnek<< kell tekinteni, ami tartós békét hozhat számunkra"

- mondta Dr. Hans Kluge, a WHO regionális igazgatója.

Az utóbbi időben számos európai ország döntött a korlátozások megszűntetése mellett annak ellenére, hogy rekordot döntött a megbetegedések száma. A múlt héten Európa-szerte mintegy 12 millió új vírusesetet észleltek, de nem tapasztaltak jelentős növekedést a kritikus kórházi ellátásra szorulók számában.

Dánia lett az első ország az Európai Unióban, ami a hét elején eltörölte az összes szabályt, beleértve a maszk viselését is. De lazít Norvégia és Svédország is.

Noha a megbetegedések száma még mindig viszonylag magas, a hatóságok szerint a vírus már nem minősül "kritikus fenyegetésnek", mivel az omikron gyors terjedése és magas oltottság segít kivédeni a kórházi kezeléseket.

Dr. Kluge csütörtökön arra buzdította az európai nemzeteket, hogy folytassák oltási kampányaikat és a törzsek megfigyelését, annak ellenére, hogy "tűzszünetről" beszélt. Szerinte Európa most már kevésbé lesz sebezhető a jövőben előforduló mutánsokkal szemben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás