promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hatalmas bejelentést tett a Tesco, aminek sokan nem fognak örülni
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Sokakat azonban eléggé hidegen fog hagyni a dolog, mivel valószínűleg már rég nem használnak ilyen adathordozót.

Emlékszel még a régi „szép” időkre, amikor egyetlen CD-re ráfért egy menő játék, és te pedig összetetted a két kezedet, ha normálisan tudott futni a gépeden? Nos, ma ezek a játékok már gondtalanul elindulnak egy mobiltelefonon is, szóval őrület mennyit fejlődött a technika.

Azonban ne feledkezzünk meg a zenéről sem, mert anno bizony még így tudtuk a leghatékonyabban hallgatni a kedvenceinket.

Az első kereskedelmi forgalomba került CD 1982. augusztus 17-én készült el. A Philips hivatalos adatai szerint a németországi Hannoverben található gyártósorról az ABBA The Visitors című albumának példányai gördültek le elsőként, jóllehet a formátum kereskedelmi bevezetésére Európában március folyamán került sor (Japánban már novemberben).

Aztán jött a korszak, amikor már csak akkor ért valamit a géped, ha volt benne CD vagy DVD író. Az akkori korban így lehetett a legkönnyebben felszabadítani helyet a merevlemezen.

Ma már ott tartunk, hogy egy 64 GB-os pendrive-ot pár ezer forintért beszerezhetünk, persze a legtöbb ember inkább hordozható SSD-n, vagy a felhőben tárolja a fontosabb adatait, emlékeit. Ez a jó megoldás, mert a pendrive bizony megadhatja magát.

A többség ma csak azokat a CD-ket, vagy DVD-ket használja, amik megmaradtak régről, de már nem vásárol üres lemezt, hogy arra írjon ki valamit.

A Leet a Film Stories információi alapján számolt be róla, hogy a legnagyobb brit áruházlánc, vagyis a Tesco ki fogja vezetni a CD-ket és a DVD-ket a bolthálózat termékpalettájából, legalábbis egy kiszivárgott belsős dokumentum szerint. Ez azt jelenti, hogy 2022 februárjának végétől kezdve a Tesco nem rendel többet a letűnőfélben lévő lemezekből.

A magyar piacot ez még nem érinti, de valószínűleg hamarosan itt is el fognak tűnni a polcokról a CD-k illetve a DVD-k. Persze rögtön tegyük hozzá, hogy nem a műsoros adathordozókról beszélünk.

Szóval ha a retró életérzés miatt be akarunk szerezni magunknak néhány üres CD-t illetve DVD-t, akkor azt minél hamarabb tegyük meg.

Persze pánikba ne essünk, mert nem a gyártás áll le, de hamarosan valószínűleg a legnagyobb áruházláncok követni fogják a Tesco példáját, és nem rendelnek több írható CD-t és DVD-t.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás