promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Puzsér Róbert lerántotta a leplet az elektromos autókról – Ez a probléma velük!
Borítókép:  youtube.com/Puzsér Róbert (screenshot)
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Puzsér Róbert rengeteg ember szemét felnyitotta azzal, hogy új megközelítésbe helyezte az elektromos autók használatát.

Puzsér Róbert az ország legkeményebb kritikusa, aki sosem fél az őszinte véleményével porba tiporni a hazai sztárokat, hiszen már többek között Berki Krisztián, Tóth Gabi, Csobot Adél vagy akár Majka is megkapta tőle a magáét az utóbbi években. Puzsér Róbert most kivételesen nem egy magyar celebnek esett neki, hanem a környezettudatosságról beszélt, és elárulta, hogy valójában mi a probléma az elektromos autókkal.

„Ha vennék egy Teslát, amelyik teljesen karbonsemleges módon, elektromosan hajt, akkor elégedett lehetnék az életmódommal, ugye? De a Teslába beletöltött áramot hogyan termeli meg a világgazdaság? Tudjuk, hogyan: szinte kizárólag fosszilis energiahordozók égetésével. A személygépkocsik a légkör széndioxidtartalmának mindössze elenyésző részéért felelősek – csakhogy a fogyasztók életmódja az autókat folyton szem előtt tartja, így azok szerepe élményszerűbb, mint a sokkal több szén-dioxidot termelő távfűtésé, teherhajóforgalomé vagy légiközlekedésé. Akkor lenne értelme elektromos hajtású autókról beszélni, ha a megtermelt áram már megújuló volna. Ha minden áram, ami kifolyik a konnektorból, már szélerőművekből, naperőművekből, vízerőművekből meg egyéb megújuló energiaforrásból származna, akkor el lehetne kezdeni végre azzal foglalkozni, hogy ezzel a tiszta energiával hajtsuk meg az autót, és ne égessünk üzemanyagot”

mondta Puzsér Róbert.

Egyre több ember vásárol Teslát, és tér át elektromos kocsikra, ami alapvetően sokak szerint egy igazán remek dolog környezetvédelmi szempontból, de valószínűleg Puzsér Róbertnek is igaza lehet abban, hogy persze az sem mindegy, hogyan keletkezik az áram, amivel feltöltésre kerülnek ezek a járművek – ő maga amúgy a környezettudatosság jegyében igyekszik szelektíven gyűjteni, nem túl sokat fogyasztani és amikor teheti, autómentesen közlekedik.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás