promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezzel vagy beoltva? Akkor nem úszod meg a negyedik oltást
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy friss kutatás szerint a kínai vakcinával oltottak nagyon rosszul jártak.

Eddig is aggasztó hírek érkeztek a kínai vakcinával kapcsolatban, most pedig az amerikai Yale Egyetem tudósai egy nemzetközi kutatócsoporttal arra az eredményre jutott, hogy aki két adag Sinovac-vakcinát vett fel, annak nem elég a három oltás, mindenképpen fel kell vennie a negyediket is, hogy kialakuljon a megfelelő védettség az omikron variáns ellen.

A Hongkongi Egyetem még decemberben publikálta annak a kutatásnak az eredményét, amely kimutatta, hogy a Sinovac-vakcinából nem elegendő két dózis. Most ugyanerre jutottak a Yale Egyetemen is.

A Reuters nevű tudományos lap azt írja, hogy ha a két adag Sinovac-vakcina után a Pfizert alkalmazzák emlékeztető oltásként, akkor ugyanolyan védettségi szintet lehet elérni, mintha két dózis mRNS-alapú vakcinát kapott volna az illető. Azt viszont már korábban megállapították a tudósok, hogy két adag Pfizer-vakcina sem elég az omikron ellen.

Akiko Iwasaki professzor, a kutatás egyik résztvevője a Twitteren azt írta, hogy azok, akik két adag Sinovac-vakcinát vettek fel, még két oltásra lehet szükségük ahhoz, hogy hatékony legyen a védelmük az omikron variánssal szemben.

Az említett kutatást 101 önkéntesen végezték el a Dominikai Köztársaságból, így aztán nagyobb létszámú tanulmányra lenne szükség ahhoz, hogy a tudósok pontosabb képet kapjanak a Sinovac hatékonyságáról. Emellett azt sem tudni, mennyire érdemes figyelni az antitestek számát, ugyanis ahogy arra nemrég rávilágítottak a szakemberek,

az omikron variáns ellen inkább a T-sejtekben kell bízni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás