promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elon Musk új ötlettel állt elő - Hogyan költözhet mindenki a Marsra?
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elon Musk kitalálta, hogyan lesz elérhető mindenki számára a Marsra költözés lehetősége - nem csak a gazdagoknak!

A Marsra költözés terve nem új keletű, a csillagászati kutatók már régóta keresik a megoldásokat arra az esetre, ha el kéne hagynunk a Földet. Egyesek izgalmas kalandnak tartják ezt a merész ugrást a végtelenbe, míg mások szerint a saját otthonunkra kéne koncentrálnunk és itt rendet tennünk. 

Elon Musk az előbbi oldalán áll, így már konkrét számokkal is előállt a költségeket illetően.

Előreláthatólag az első utazások körülbelül 500 ezer dollárba, vagyis 162 millió forintba kerülnének, ha valaki retúr jegyet szeretne. Természetesen az inflációnak is köszönhetően ez később ötödére csökkenhet, vagyis idővel 100 ezer dollárért is elérhető lesz az űrjárat. Persze ez közel sem egy olyan összeg, amit bárki meg tudna fizetni - erre talált ki egy megoldást Elon Musk. 

Ez pedig nem más, mint a hitel. 

De miért érdeke Elon Musknak, hogy mindenki a Marsra tudjon költözni? Nos, tervei szerint egy minimum 1 milliós várost szeretne kialakítani ott, ami idővel önmagát tartaná fent. Az elmélet azonban nem tökéletes: feltételezzük, hogy valakinek nem tetszik a marsi életstílus, így rosszabb anyagi helyzettel tér vissza, mint amivel kiindult. Egy lakáshitelnél a jelzálog adott, de ebben az esetben csak egy szolgáltatásról beszélünk, tehát még kérdéses, hogy a tartozást hogyan lehetne behajtani. 

Elon Musk terve, hogy 1000 űrhajót küldene ki a vörös bolygóra, abban az időszakban, amikor az a Földhöz a legközelebb van - ez azonban csak 26 havonta történik meg egy hónapra. Tehát csak ez idő alatt lehetne lezavarni a költözéseket. 

Forrás: Inverse

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás