promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hiába kapták meg a koronavírus elleni oltást, ezek az idősek nagy veszélyben vannak
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sinkó Ottó szerint a kormánynak januárban biztosítani kell a hozzáférést a negyedik oltáshoz.

Hála égnek egyre jobban visszaszorulóban van a koronavírus negyedik hulláma. A csütörtök reggeli adatok szerint 95 ember hunyt el, az aktív fertőzöttek száma pedig 107 ezer 420 főre csökkent. Jelenleg 3697 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 342-en vannak lélegeztetőgépen. 

A kórházi oltópontok december 31-én és január elsején is nyitva tartanak 8 és 16 óra között.

A koronavírus beazonosítását nehezítheti, hogy azok is teljesen más tüneteket produkálhatnak, akik be vannak oltva, szóval a fertőzés egy sima megfázásnak is tűnhet.

Közben azok az idősek is veszélyben lehetnek, akik már a harmadik oltást is felvették:

„Az omikron-hullám elején azok az idősebb oltottak vannak a legnagyobb veszélyben, akiket idén tavasszal a kínai Sinopharm vakcinájával oltottak be, majd a 3. dózist hamar, már augusztusban megkapták. Nekik mostanra alacsony szintre süllyedt az ellenanyag-szintjük, ezért itt az ideje a 4. oltás felvételének. A 60 év felettiek egy részénél ugyanis egyáltalán nem alakult ki védettség két Sinopharm után, és voltak, akiknél csak alacsony ellenanyag-szintet mutattak ki. Nekik a 3. dózis átmenetileg megemelkedett védettséget adott, de ők nem tekinthetők teljes értékű 3 oltással védetteknek, ezért a 4. oltás náluk korábban indokolt”

- nyilatkozta Portfolio-nak Sinkó Ottó, a Videoton társ-vezérigazgatója.

A cég munkavállalói (önkéntes alapon) folyamatosan tesztelve vannak, Sinkó pont ezért tudja ezeket az eredményeket megosztani mindenkivel.

Az üzletember szerint méréseik alapján nagyjából három hónap alatt harmadolódik az antitestek száma, oltástól függetlenül. A Videoton korábbi mérései azt mutatták, hogy két oltás után a legmagasabb ellenanyag-szint az mRNS oltások után alakult ki, ezt követik a vektor/adenovírus alapúak, és a sor végén az elölt vírust tartalmazó Sinopharm áll.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás