promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Be vagy oltva? A Pfizer vezérigazgatója nagy bejelentést tett
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Néha olyan érzése van az embernek, hogy sosem lesz vége a koronavírus-járványnak.

Nálunk továbbra is jól muzsikál az oltási akcióhét. A koronavirus.gov.hu információi szerint a jelenleg oltható 12 év feletti lakosság átoltottsága 69,7%-os.

A december 5-ig meghosszabbított oltási akció során akár előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is lehet menni a kórházi oltópontokra és egyes megyékben szakrendelőkbe is. Ez esetben a regisztrációt a helyszínen végzik el és oltás érkezési sorrendben történik.

Sokan vették fel a harmadik oltást, de A Pfizer amerikai gyógyszeripari vállalat vezérigazgatója szerint ez sem lesz elég.

Albert Bourla a BBC-nek nyilatkozott arról, hogy szerinte még jó ideig szükség lesz minden évben beadatni egy emlékeztető oltást, mert csak így lehet majd nagyon magas szintű immunvédelmet fenntartani a koronavírus ellen.

A Pfizer közben már dolgozik a vakcinán, ami hatásos védelmet nyújt az omikron-variáns ellen is.

Bourla kitért az álhírekre is, amikből néhányan mosolyogni szokott, de akad olyan, amin nem tud. Ezek közé tartozik az az álhír is, hogy az FBI őt letartóztatta, mert a felesége belehalt a koronavírus elleni oltásba. Természetesen ebből semmi sem igaz.

Az oltásellenesek néha még azt is elhiszik, hogy a vakcina megváltoztatja a szexuális irányultságot.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás