promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gigantikus lény bújt elő a tenger mélyéről a kutatók kamerája előtt - nagyon ritkán jelenik meg, csupán hússzor találkoztak vele eddig
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nagyon ritkán látható élőlényt kaptak lencsevégre a kutatók.

Magyarországon a Qubit számolt be egy izgalmas felfedezésről, miszerint a Nemzeti Óceán‑ és Légkörkutatási Hivatal (NOAA) munkatársainak egy expedíció során a Mexikói-öbölben egy olyan állatot sikerült lefilmezniük, egy olyan állat jelent meg előttük, amelynek észleléséből hivatalosan kevesebb mint húsz volt ezidáig.

A nagyuszonyú (vagy hosszúkarú) óriástintahalról (Magnapinna) nagyon ritkán láthatunk felvételeket, de most egy elképesztően izgalmas videó jelent meg az élőlényről:

A kutatók az expedíció keretében amúgy az Atlanti-óceán nyugati területeinek mélytengeri régióit próbálják részletesen feltárni, és eközben lehettek részesei a történelmi pillanatnak.

A nagyuszonyú tintahalnak két csápja és nyolc karja van, testének köpenyéből pedig két nagy uszony nyúlik ki. A tintahalat 2385 méter mélyen észlelték a szakemberek, de nem ez volt az élőlény legmélyebb felbukkanása, hiszen korábban már találkoztak vele 4735 méter mélyen is.

Egy korábbi felvétel:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás