promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ez a vakcina évtizedekig védhet a koronavírus ellen, de van egy kis probléma
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Akár évtizedekig is megvédhet minket a fertőzéstől az a különleges vakcina, amit kifejlesztettek a Covid ellen. Csak az a probléma, hogy még nagyon sokáig nem használhatjuk.

Az Emergex egy nem szokványos vakcinát fejlesztett ki, ami tulajdonképpen egy párnaszerű tapasz, ami a benne lévő kis kampókkal csatlakozik az emberi bőrhöz, és ezeken keresztül T-sejteket juttat a szervezetbe, hogy elpusztítsák a fertőzött sejteket.

A The Guardian információi szerint a cég most elkezdheti a termék klinikai vizsgálatát. A kutatók egy tanulmányra hivatkozva kezdték el a vakcina fejlesztését, ami a Nature tudományos folyóiratban jelent meg. A kutatásban az úgynevezett abortív fertőzésről tesznek említést, ami egy enyhe, rövidebb tartalmú betegséget jelent. A kutatók szerint a vírus ilyenkor ugyan bejut a szervezetbe, de az immunrendszer T-sejtjei nagyon gyorsan megsemmisítik azt.

Az Emergex kutatói szerint ez a felfedezés új utakat nyithat meg a vakcinák új generációja előtt, amelyekkel a jelenleg forgalomban lévő vakcináknál jóval hosszabb, akár évtizedes immunitást is el lehet érni.

A klinikai vizsgálatokra a svájci gyógyszerhatóság adott engedélyt, és január 3-án el is kezdődhetnek. Az első eredményeket várhatóan 2022 nyarán kapjuk meg, de ha a vizsgálatok jól is végződnek, az Emergex tapasza akkor is legkorábban 2025-ben kerülhet forgalomba.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás