promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Koronavírus vagy influenza? Az utóbbi is nagyon elkezdett terjedni, szóval érdemes vigyázni
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az a baj, hogy a tünetek nagyon hasonlóak, szóval a koronavírust a legbiztosabban továbbra is csak teszttel lehet kimutatni.

Jelentést adott ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ, miszerint haladunk afféle, hogy a koronavírus mellett az influenzajárvány is megkeserítse az életünket.

Az orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint november első hetében az országban 11 ezer 100 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

A fertőzöttek kormegoszlása az alábbiak szerint alakult: a betegek 18,8%-a 0-14 éves gyermek, 35,5%-a 15-34 éves fiatal felnőtt volt. 32,6%-uk a 35-59 évesek, 13,1%-uk pedig a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.

Ritka, amikor az ember egyszerre kapja el a két fertőzést, de megtörténhet, ami nagyon igénybe tudja venni a szervezetet, és súlyos károkat, vagy akár halált is okozhat. Az orvosok azt javasolják, hogy az influenzajárvány miatt is érdemes tömegben felvenni a szájmaszkot.

A magas láz, fejfájás, izomfájdalom, gyengeség, köhögés mind olyan panaszok, amelyek utalhatnak akár a korona-, akár az influenza vírus jelenlétére a szervezetben. Amennyiben azonban ezek a jelek komoly légzési nehézségekkel (légszomj, fulladás) is párosulnak, akkor valószínű, hogy koronavírusról van szó.

A koronavírusra nem jellemző a tüsszögés, sőt az orrfolyás sem. Amennyiben tehát valaki tüsszög, folyik az orra, jó esély van rá, hogy egyszerű meghűlésről van szó.

A webbeteg.hu felhívta a figyelmet arra is, hogy a fertőzés máshogy zajlik le a különböző betegeknél, és nincs olyan tünet, ami biztosan jelentkezik valamennyi koronavírus-fertőzöttnél, illetve olyan sincs, ami kizárt, hogy a COVID-19 esetén fennálljon.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás