promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elon Musk tényleg pénzt csalt ki emberekből a Facebookon?
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Facebook elég későn vette észre, hogy átverős oldalról van szó, és Elon Musknak semmi köze nincs hozzá.

A Facebook folyamatosan távolítja el a kamuprofilokat, de azért mindenre ők sem tudnak figyelni. Ezért is fordulhatott elő, hogy Elon Musk nevével sikerült egy bitcoinos átverést terjesztenie valakinek.

A The Verge szúrta ki, hogy a kamuprofil rengeteg követővel rendelkezett és nagyon sokáig aktív volt.

Magát az oldalt 2019. július 28-án hozták létre Kizito Gavin néven. Több névváltozáson is átesett a profil, ami október 17-én felvette Elon Musk nevét. Bár a névjegyben fel volt tüntetve, hogy rajongói oldaláról van szó, mégis úgy nézett ki az egész, mintha a multimilliárdos hivatalos profilja lenne.

A kamuprofil üzemeltetője így természetesen úgy csinált, mintha ő lenne Elon Musk, és arra kérte a követőket, hogy utaljanak neki 1000 dollárnyi kriptopénzt, akiknek ezután azt ígérte, hogy 2000 dollárt fognak visszakapni, mintha valami befektetés lenne az egész.

Nagy kérdés, hogy miért nem tudott az egész fennakadni a Facebook-ellenőrzésén. Ráadásul a szemfüles felhasználók az ilyen típusú profilokat azonnal jelenteni is szokták.

Elon Musk nevével sokszor éltek már vissza Facebookon. Volt olyan is, amikor anno egy ingyen Teslát akart kisorsolni egy kamuoldal.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás