promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nem is olyan hatékony a Pfizer a delta-variáns ellen? Kiderült az igazság!
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Napvilágra került egy tanulmány, ami alapján kiderült, hogy mennyire hatékony a Pfizer a delta-variánssal szemben.

Egy új tanulmány szerint a Pfizer hatása, amely megakadályozza, hogy elkapjuk a fertőzést, hat hónap múltán a kezdeti 88 százalékról 48 százalékra csökken. Mindez a második oltást követő fél évre vonatkozik - írja az Index.

A Lancet nevű brit orvosi szaklapban publikált adatok azt mutatják, hogy az oltás hatásos, és megvédi az embereket a koronavírus a súlyosabb tünetektől, melynek következtében kórházba kerülhetünk. Magyarán csak az a hatása csökken az oltásnak, hogy elkapjuk a vírust, de a súlyos szövődmények ellen továbbra is 90 százalékban megvédi a beoltottakat.

A tanulmány a 2020 decembere és 2021 augusztusa között, 3,4 millió beoltott adatainak elemzése után készült.

„A Pfizer a vizsgálatok tanúsága szerint az összes mutáns koronavírus esetében hatásos. A delta esetében az oltás után egy hónappal 93 százalékos volt a védettség, ami négy hónap elteltével 53 százalékosra csökkent. Más koronavírus-variánsok esetében ez az arány a kezdeti 97 százalékról 67 százalékra csökkent. Ezek a számok pedig azt mutatják, hogy a delta sem kivétel, nem tudja megfertőzni a beoltottakat. Ha képes lenne, akkor viszont nem látnánk ilyen magas védettségi fokot közvetlenül az oltás után”

- mondta a gyógyszergyártó cég egyik alelnöke.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás